top of page
Sem de Lorijn met zijn paard Neron

- Noëlle Dijkstra fotografie

Met één duidelijke missie voor ogen:

''Het welzijn van het paard en de prestaties van de combinatie tot een hoger niveau brengen.''

Mijn naam is Sem de Lorijn, E.S.S. gediplomeerd en gecertificeerd zadelpasser, en eigenaar van de Lorijn zadels. Omdat ik binnen het zadelpassers vak veel kansen tot verbetering zag heb ik me opgeleid tot zadelpasser. Bij dé zadelpassers opleiding 'Equine Saddlefitting Specialists' slaagde ik na een succesvol examen. Hierna startte ik mijn eigen bedrijf op, om daarmee het welzijn van het paard en de prestaties van de combinatie tot een hoger niveau te kunnen brengen.

Vanuit mijn kinderjaren ontstond de passie en liefde voor paarden. Zoals velen gestart op een Shetlandpony en uiteindelijk via grotere pony’s doorgegroeid naar de paarden. Tijdens een zadelpas consult met mijn eigen paard kwam ik in aanraking met dit mooie ambachtelijke vak. Na een aantal gesprekken met diverse zadelpassers werd mijn enthousiasme alsmaar groter. Uiteindelijk besloot ik mijn hart te volgen en schreef ik mij in voor de opleiding Equine Saddlefitting Specialists. Tijdens deze opleiding werd mijn gevoel meermaals bevestigd, wat een waardevol vak! 

Sem de Lorijn met zijn paard Neron
Sem de Lorijn tijdens de opleiding zadelpasser Equine Saddlefitting Specialists

''Loopt het paard scheef?

of wordt het paard aangestuurd vanuit een scheve ruiter?''

Voordat we überhaupt over een zadel spraken gingen er maanden voorbij aan lessen in anatomie, biomechanica en het herkennen van afwijkingen. Paard én ruiter werden flink onder de loep genomen. Loopt het paard scheef of word het paard aangestuurd vanuit een scheve ruiter? Waar begin je wanneer je met meerdere componenten te maken hebt? Volop voer voor discussie! Protocol, protocol en nog één keer… Protocol! Vergeten doen we in ieder geval niet meer.

'Ook mijn ogen werden regelmatig geopend tijdens de opleiding.'

Er komt enorm veel op je af tijdens een studie als deze. Ook mijn ogen werden regelmatig geopend tijdens de opleiding. Door voortdurend onderzoek naar verbetering in het paardenwelzijn zullen we soms van bepaalde gewoontes moeten afwijken. Dat is eng maar wel noodzakelijk als we in de toekomst nog willen genieten van de paardensport. Als zadelpasser kan ik hier mijn steentje aan bijdragen en daar heb ik jouw hulp bij nodig. Daarom ontmoet ik jou, je paard en uiteraard je zadel graag!

Afspraak maken

''Streef naar het perfecte zadel en ga voor de beste pasvorm voor jou en je paard!''

bottom of page