top of page
Dressuurzadel Connect Diable en Connect Erasmus

Op locatie kunnen veel aanpassingen worden aangebracht. Bepaalde aanpassingen kunnen zelfs alleen op locatie worden uitgevoerd. Grote aanpassingen en/of reparaties zullen in de werkplaats worden verricht. Hieronder vind je de lijsten met diensten en tarieven. 

Diensten en aanpassingen

op locatie

Zadelpas consult met eigen zadel

(Nieuwe combinatie)

       €115,-    

Tijdens dit consult maken we kennis met elkaar en doorlopen we uitgebreid de stappen van het zadelpas consult. Omdat we elkaar nog niet kennen nemen we hier wat extra tijd voor.

Aanmeten nieuw zadel

(kosten vervallen boven €1.500,- )

      €115,-   

Ben je specifiek op zoek naar een nieuw zadel of blijkt dat je huidige zadel niet past? Dan gaan we op zoek naar een nieuw zadel uit de collectie. Hebben we een match? Dan vervallen de consult kosten automatisch bij aankoop boven €1.500,- m.u.v. reiskosten. Hier zit óók de nacontrole t.w.v. €95,- bij inbegrepen.

Periodieke controle

(2e zadel zelfde paard €45,-)

 

      €95,-    

Een periodieke controle is essentieel om de pasvorm van je nieuwe of huidige zadel te waarborgen. Het lichaam van een paard kan in een korte tijd enorm veranderen. Tijdens deze controle doorlopen we opnieuw alle stappen en bekijken we of er een aanpassing nodig is.

Bijvullen kussenpaneel

(v.a. prijs)

       €45,- 

Soms heeft je zadel een extra plukje wol nodig. Bij grote hoeveelheden word het dubbele gerekend. Heeft de vulling dusdanige aanpassingen nodig? Mogelijk moet de volledige vulling vervangen worden.

Boommaat aanpassen pers

      €65,- 

Bepaalde zadels zijn aanpasbaar d.m.v. een koude zadelpers. Hiermee kun je de boom tot de gewenste maat persen. Let op: altijd op eigen risico. Bij het wisselen van een verwisselbaar kopijzer betaal je alleen de kosten van het nieuwe kopijzer.

TreeClix wedges verwisselen

       €75,-

Is het zadel voorzien van het TreeClix systeem én kan het zadel d.m.v. boutverbindingen worden geopend en gesloten? Dan betaal je €75,- voor je nieuwe set wedges. Wedges blijven altijd in het bezit van de klant. Is jouw zadel (nog) niet voorzien van het TreeClix systeem en/of niet op locatie te openen en sluiten? Dan gaat het zadel mee naar de werkplaats.

Reiskosten

 (per kilometer)

       €0,50 

Als reiskosten word €0,50 per kilometer gerekend vanaf postcode 5616JH te Eindhoven. 

Sem de Lorijn bijvullen zadel

Diensten en aanpassingen

in de werkplaats

Vervangen van singelstoten

(per singelstoot)

Kort    €40,-

Lang  €45,-

Bij slijtage en/of ongelijkheid van de singelstoten is vervanging noodzakelijk t.b.v. juiste drukverdeling en veiligheid. Het vervangen van één singelstoot gaat altijd samen met de naast hangende singelstoot om gelijkmatige drukverdeling te waarborgen.

Vervangen/plaatsen V-web

(incl. 4 nieuwe singelstoten)

       €225,-

Een v-web draagt bij aan een juiste drukverdeling van de boom. Heeft het zadel nog geen v-web of is deze aan vervanging toe? Afhankelijk van de opbouw van het zadel kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Een nieuw v-web is altijd inclusief 4 nieuwe singelstoten t.w.v. €180,-.

Gehele vervanging

van de vulling

(incl. nacontrole t.w.v. €95,-)

       €295,-

Is de kwaliteit van de vulling dusdanig achteruit gegaan of te leeg? Dan is het volledig vervangen van de vulling noodzakelijk. Hierbij word indien nodig óók de liner vervangen. Na deze aanpassing geld net als bij een nieuw zadel; de nacontrole na 20 rij-uren zit bij deze aanpassing inbegrepen.

Plaatsen TreeClix systeem

 (incl. wedges t.w.v. €75,-)

       €275,-

TreeClix geeft de mogelijkheid om de boommaat van het zadel aan te passen d.m.v. wedges van diverse diktes. Op deze manier behoud de boom haar originele vorm en word deze niet smaller in de twist. Tegenwoordig leveren veel zadelmerken hun zadels standaard gemonteerd met het TreeClix systeem. 

Toeslag openen/sluiten

gestikt zadel​

      €45,-

Is het zadel traditioneel met naald en draad dicht gestikt? Dan geld voor het openen en sluiten een toeslag. Deze toeslag vervalt vanaf een reparatiebedrag van €225,-

Reparatie zadel met TreeClix

Staat je verzoek niet in mijn lijst?

Mogelijk kan ik je alsnog helpen, en anders stuur ik je graag door naar een collega zadelpasser. 

Neem contact met me op, dan help ik je verder. 

Afspraak maken

''Streef naar het perfecte zadel en ga voor de beste pasvorm voor jou en je paard!''

bottom of page