top of page
Dressuurzadel Connect

De perfecte walk-in closet van iedere ruiter of amazone!

Bij de keuze van zadelmerken werd gekeken naar kwaliteit in opbouw van het zadel, bewegingsvrijheid voor paard en ruiter/amazone, drukverdeling, duurzaamheid van het materiaal en werkbaar- en aanpasbaarheid. Een grondige inspectie van ieder zadel filterde alle parels uit de massa. Meermaals testen op diverse combinaties gaf een duidelijke conclusie en een trots resultaat. Bekijk hier het assortiment nieuwe zadels van de Lorijn zadels. Hier vind je diverse merken en hun modellen. Ook vind je er relevante informatie en uiteraard de prijzen.

''Alleen dat verkopen wat je je eigen paard gunt!''

- Sem de Lorijn.

Kepler

Logo van Kepler

Kepler is uniek aangezien elk zadel compleet op maat wordt gemaakt. We hebben geen standaard zadels in de verkoop. Samen nemen we alle aspecten door welke belangrijk zijn voor zowel paard als ruiter. Denk hierbij aan positie kniewrongen, vorm en diepte van de zit, twist breedte, lengte zweetbladen, keuze van type kussens, keuze uit veel leer soorten en zo nog vele andere zaken. De boommaat is aanpasbaar d.m.v. een verwisselbaar kopijzer. Als we klaar zijn dan kunnen we zeggen dat er van jouw zadel geen tweede is.

Connect

Logo van Connect zadels

Connect zadels zijn ontstaan vanuit de behoefte voor zadels met ruimte op en rondom de schoft en wervelkolom. Deze eigenschappen creëren een optimale drukverdeling. Voor ieder type paard een geschikte boom waarvan de boommaat onbeperkt aanpasbaar is. Met het korte kussenpaneel óók geschikt voor korte paardenruggen. Diverse modellen te personaliseren in diverse kleur- en leersoorten.

GFS

Logo van GFS zadels

GFS heeft een ruime keuze aan zadels voor diverse disciplines. Specifieke modellen voor o.a. rondgeribte paarden, paarden met een hoge schoft en zadels voor de kleinere ruiters/amazones. Voor extra luxe beschikt GFS over de Premier lijn. De zadels zijn voorzien van een verwisselbaar kopijzer welke op de millimeter nauwkeurig afgesteld kunnen worden. 

Bates - Arena - Wintec

Logo van Bates zadels
Logo van Arena zadels
Logo van Wintec zadels

Deze merken bieden een ruime keuze aan zadels voor diverse disciplines. Het bekende Isabell Werth model welke door haar zelf is ontworpen en ze tijdens al haar (olympische) wedstrijden gebruikt op haar paarden. De 'wide' modellen welke specifiek voor de rondgeribte paarden geschikt zijn hebben er meermaals voor gezorgd dat zelfs op de meest moeilijke ruggen een zadel past. De zadels zijn voorzien van een CAIR®-kussensysteem waarbij de kussens gevuld zijn met lucht. Dit geeft maximale demping en drukverdeling. Daarnaast maakt het ze onderhoudsvrij. Ga je voor een betaalbaar onderhoudsvrij en lichtgewicht zadel? Kies dan voor Wintec. Een combinatie van kunststof en leer vind je bij Arena. Ga je voor luxe en kwaliteitsvol leer én wil je gaan voor de beste pasvorm voor zowel jou als je paard? Kies dan voor Bates. Alle zadels zijn voorzien van een verwisselbaar kopijzer.

Kepler dressuurzadel Himalia
Kepler dressuurzadel Elara Eclipse
Assortiment Kepler

Kepler Himalia

Kepler Elara Eclipse

Het Kepler Himalia dressuurzadel word als maatwerkzadel geleverd. Bij dit model bevind de kniewrong zich op het zweetblad. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. Let op: dit is enkel een voorbeeld. De opties bij Kepler zijn oneindig. Al onze zadels kunnen in diverse leersoorten en kleurcombinaties gemaakt worden.

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. 18. inch.

Diverse opties tot personaliseren.

Beschikbaar v.a. €3.200,-

Het Kepler Elara Eclipse dressuurzadel word als maatwerkzadel geleverd. De kniewrong is onder het zweetblad geplaatst. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. Let op: dit is enkel een voorbeeld. De opties bij Kepler zijn oneindig. Al onze zadels kunnen in diverse leersoorten en kleurcombinaties gemaakt worden. 

 

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. inch.

Diverse opties tot personaliseren.

Beschikbaar v.a. €3.200,-

Assortiment Connect
Dressuurzadel Connect Vecchio
Dressuurzadel Connect Diable LB
Dressuurzadel Connect Diable SB
Dressuurzadel Connect Erasmus

Connect Vecchio

Connect Diable LB

Connect Diable SB

Connect Erasmus

Het nieuwste model dressuurzadel van Connect met een vaste kniewrong op het zweetblad. De kniewrongen hebben een speciale vorm, waardoor de ruiter/amazone meer vrijheid ervaart. Het zadel is uitgevoerd in buffelleder, maar ook verkrijgbaar in kalfsleer. Bevat een monoblad voor extra contact met het paard. Voorzien van wolvulling en de boommaat is onbeperkt aan te passen. Het zadel is in het zitgedeelte afgewerkt met kalfsleer voor een zachte zit.

Beschikbare maten: 17. 17,5. 18. inch.

Diverse opties tot personaliseren. 

Beschikbaar v.a. €2.995,- 

Een hoogwaardig en modern dressuurzadel voor de ambitieuze ruiter/amazone. Bevat een monoblad voor extra contact met het paard. Met keuze uit drie soorten bomen is het model voor veel paarden geschikt. Voorzien van wolvulling en de boommaat is onbeperkt aan te passen. Het zadel is afgewerkt met kalfsleer voor een zachte zit. De verstelbare lange kniewrongen (LB) zijn ideaal voor lange slanke benen.

Beschikbare maten: 17. 17,5. 18. inch.

Diverse opties tot personaliseren.

Beschikbaar v.a. €2.995,- 

Een hoogwaardig en modern dressuurzadel voor de ambitieuze ruiter/amazone. Bevat een monoblad voor extra contact met het paard. Met keuze uit drie soorten bomen is het model voor veel paarden geschikt. Voorzien van wolvulling en de boommaat is onbeperkt aan te passen. Het zadel is afgewerkt met kalfsleer voor een zachte zit. De verstelbare korte kniewrongen (SB) zijn ideaal voor middel tot korte benen.

Beschikbare maten: 17. 17,5. 18. inch.

Diverse opties tot personaliseren.

Beschikbaar v.a.  €2.995,- 

Een hoogwaardig klassiek dressuurzadel voor de ambitieuze ruiter/amazone. Bevat een traditioneel dubbel zweetblad. Met keuze uit drie soorten bomen is het model voor veel paarden geschikt. Voorzien van wolvulling en de boommaat is onbeperkt aan te passen. Het zadel is afgewerkt met kalfsleer voor een zachte zit. De verplaatsbare en afneembare kniewrongen zijn naar wens te plaatsen onder het zweetblad.

Beschikbare maten: 17. 17,5. 18. inch.

Diverse opties tot personaliseren.

Beschikbaar v.a. €2.995,- 

Dressuurzadel GFS Premier dressuur
Dressuurzadel GFS Monarch dressuur
Dressuurzadel GFS Monarch dressuur cob
Dressuurzadel GFS Apex high wither dressuur
Assortiment GFS

GFS Premier Dressuur

GFS Monarch Dressuur

GFS Monarch Dressuur COB

GFS Apex H.W. Dressuur

Het GFS Premier Monoblad Dressuurzadel is gemaakt van zacht, soepel en luxe kalfsleder. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. Het monoblad geeft de ruiter een meer close contact gevoel. De kniewrongen zijn dusdanig gepositioneerd dat deze een goede ondersteuning bieden en een correcte beenligging bevorderen. Het zadel is gebouw op een polymeer synthetische web gespannen boom. De kussens zijn gevuld met gesiliconiseerde wol. Het zadel heeft een redelijk kort kussen waardoor deze ook geschikt is voor paarden met een korter draagvlak. De lepel is ingezet met lak croco.

Beschikbare maten: 17.  inch.

Beschikbaar v.a.  €2.495,-

Het GFS Monarch Dressuurzadel is een zadel van hoge kwaliteit. De kniewrongen van de Monarch Dressuur zijn verplaatsbaar en individueel af te stellen voor een perfecte beenligging en balans van de ruiter. Het zadel is gebouwd op een Polymeer synthetische boom. De kussens zijn gevuld met gesiliconiseerde wol. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer waardoor deze makkelijk aan te passen is. Ook word het zadel standaard geleverd met 3 singelstoten om hem perfect uit te balanceren.

 

Beschikbare maten: 17. 17,5. inch.

Beschikbaar v.a.  €1.870,-

Het GFS Monarch Cob Dressuurzadel is vrijwel het zelfde als de regulieren Monarch Dressuur. Het Cob model is specifiek voor de rondere paarden en pony's. Deze heeft ook een lagere lepel voor meer vrijheid. De kniewrongen van de Monarch Dressuur zijn  te verplaatsen en individueel af te stellen voor een perfecte beenligging en balans van de ruiter. Het zadel is gebouwd op een Polymeer synthetische boom. De kussens zijn gevuld met gesiliconiseerde wol. Het kopijzer kan in deze variant 2 maten breder dan de regulieren Monarch Dressuur.  Ook word het zadel standaard geleverd met 3 singelstoten om hem perfect uit te balanceren.

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. 18. inch.

Beschikbaar v.a.  €1.870,-

Het GFS Apex dressuurzadel is speciaal ontworpen voor paarden met een hoge schoft. De langere boompunten, diepere rear gussets, en front gusset, maken het zadel, in combinatie met het kussen welke voorzien is van een 'drop panel' geschikt voor paarden met een hoge schoft. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. Het zadel geeft de ruiter een fijne, ondersteunende zit. De kniewrongen op velcro zijn verplaatsbaar en individueel af te stellen voor de ruiter, om zo een perfecte balans voor de ruiter te creëren.

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. 18. inch.

 

 

Beschikbaar v.a. €1.950,-

Veelzijdigheidszadel GFS Monarch gp cob

GFS Monarch GP COB 

De GFS Monarch COB GP is een veelzijdigheidszadel van hoge kwaliteit. Het Cob model is specifiek voor de rondere paarden en pony's.  Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. De kniewrongen van de Monarch GP zijn verplaatsbaar en individueel af te stellen voor een perfecte beenligging en balans van de ruiter. Dit zadel kan voor diverse doeleinden gebruikt worden voor zowel dressuur, springen, of om fijn mee buiten te rijden Het zadel is gebouwd op een Polymeer synthetische boom. De kussens zijn gevuld met gesiliconiseerde wol.

 

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. inch.

 

 

Beschikbaar v.a. €1.870,-

Assortiment Bates Arena Wintec
Dressuurzadel Wintec Arena Bates Isabell Icon
Dressuurzadel Wintec Arena Bates 500 wide dressuur
Veelzijdigheidszadel Wintec Arena Bates 500 wide all purpose

Wintec Isabell Icon

Ontworpen voor de dressuurruiter met serieuze ambities en perfect geschikt voor het trainen van paarden op elk niveau. Zak weg in de perfect vervaardigde, ultradiepe en gripvaste zitting en voel je perfect uitgebalanceerd en klaar om je te concentreren op je hulpmiddelen. Verfijn uw positie door de stijgbeugelstang te bewegen voor optimaal comfort. Communicatie met je paard zal moeiteloos zijn omdat het zadel je been in staat stelt om een natuurlijke groef te vinden voor gemakkelijk contact. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. De Cair kussens verdelen de druk van uw gewicht over een groter gedeelte van de rug van het paard. Verkrijgbaar in bruin en zwart. Ook verkrijgbaar in semi-leer (Arena) of volledig leer (Bates).

 

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. 18. inch

 

 

Beschikbaar v.a. €1.645,-

Wintec 500 (wide) Dressuur

Het Wintec 500 dressuur zadel stelt nieuwe normen in op het gebied van comfort en prestatie en helpt de ruiter een perfecte houding aan te nemen. Uitgerust met het nieuwe Equileather®, een synthetisch materiaal dat ontwikkeld is om lichter van gewicht te zijn en voor een betere grip in de zit. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. De Cair kussens verdelen de druk van uw gewicht over een groter gedeelte van de rug van het paard. Dit model is tevens verkrijgbaar in de extra weide variant (wide) voor de rondgeribte paarden en pony's. Verkrijgbaar in bruin en zwart. Ook verkrijgbaar in semi-leer (Arena) of volledig leer (Bates). 

 

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. 18. inch

 

 

Beschikbaar v.a. €825,-

Wintec 500 (wide)  All Purpose

Praktisch en comfortabel op zijn best, de Wintec 500 All Purpose is een kwaliteitszadel voor ruiters. De ruiters zullen zich veilig voelen in hun positie met een ondersteunende zitting, en het extra comfort en grip van het meest soepele en duurzame, gemakkelijk te onderhouden zadel met lederlook. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer en daardoor makkelijk aanpasbaar. De Cair kussens verdelen de druk van uw gewicht over een groter gedeelte van de rug van het paard. Dit model is tevens verkrijgbaar in de extra weide variant (wide) voor de rondgeribte paarden en pony's. Verkrijgbaar in bruin en zwart. Ook verkrijgbaar in semi-leer (Arena) of volledig leer (Bates).

 

Beschikbare maten: 16,5. 17. 17,5. 18. inch

Beschikbaar v.a. €775,-

Op zoek naar andere merken? Ik help je graag verder.

 Via mijn netwerk breng ik je in contact met dealers van andere merken. Neem contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Afspraak maken

''Streef naar het perfecte zadel en ga voor de beste pasvorm voor jou en je paard!''

bottom of page